lauantai 10. syyskuuta 2011

Edistysaskelia!

Vaikka Prinsessa onkin ikäänsä nähden sangen vetreä neito, alkaa silläkin olla ns. karkailuongelmia. Tällä hetkellä jopa kahdenlaisia, joista vakavammasta tuonnempana.

Koko kesän minä sitä katselin. Kauniin punaista lammikkoa jokaisella pysähdyspaikalla. Vaihteistoöljyähän se, ja onhan Prinsessalla mistä jakaa, tilavuus kun on 12 litraa. Mutta silti se alkoi olla jo vähän huolestuttavaa.Toveri Ilkan kanssa keiteltiin jo suvemmalla diagnoosi notta mikä hätänä, ja syyksi kirjattiin katkinainen stefa ja rätäleinä roikkuvat öljypohjan tiivisteet.

Tuomio: Kardaani irti, stefa vaihtoon sekä öljypohja irti ja tiiviisteet uusiksi. Ihan helppo homma, kahden tunnin työ. No niin varmaan. Vakavissani harkitsin noin nanosekunnin, sitten tulin järkiini. Käytännössä toimenpide olisi tarkoittanut minua yksin yössä rasvamontussa itkemässä, ämpärillinen öljyä niskassa, vääntynyt kardaani jalkojen juuressa. Ei kiitos.

Joten askel vei Herwoodiin. Sielläpä majailee American Inssi. Ja tosi kova inssi olikin, niksnaks yksi ehtoon puolikas ja homma korjattu. Laskukaan ei päätä huimannut. Ei vuoda enää!

Hiukan jäin kuitenkin miettimään. Mitenkäs sitä sitten oppii tekemään jos ei ikinä kokeile? Ihan pieni luovuttaja-fiilis jäi kaivamaan. Mutta selitän tämän nyt itselleni niin että oikeastaanhan tässä puhuttiin vaihteisto-ongelmasta. Ja Dynaflow on mekanismina sellainen että Sojuz ja Discovery on lapsellisia rakkineita, se ei ole paras paikka aloittaa opiskelua.


Seuraavaksi sitten sen vakavamman nestekarkailun kimppuun...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti