sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Itsepetoksen jalo taito

"Pintaruostetta se on, ihan pinnassa vaan. Vähän kun näyttää teräsharjaa niin vot kun on hyvä."

Kädetön Mies testaa par´aikaa josko oikein kova usko voisi kääntää fysiikan lakeja, aiheuttaen metallin korroosioon käänteisesti vaikuttavan metamorfoosin. Ei voi tietää ellei kokeile.

Kokeilu lähti liikkeelle kun pääsin vähän purkamaan sisustusta Prinsessan saatua paikat kuiviksi. Takaikkunan verhouksen & listoituksen alta löytyi mukavia "taskuja", jotka eivät olisi purkamatta kuivuneet ikinä. Sieltä tuli vastaan myös koko auton ensimmäiset jeesusteippiviritykset, jotain merkillisiä, ilmeisesti tuuletukseen liittyviä reikiä oli niillä peitelty. Oheisessa kuvassa takalasin kuskinpuoleinen alakulma, ja ympäröivää koteloa. Kaunista, eikö totta? Sitä en tosin vielä tiedä että miten syvää tuo korroosio on. Tuossa näkyy myös, että joku Prinsessan edellisistä tanssittajista on tehnyt juuri niin kuin edellisessä pätkässäni sanoin että EI VOI tehdä --> Yrittänyt tilkitä vuotavaa ikkunan  liimasaumaa jollain massalla. Tuloksena kahta pahempi ongelma.



No, ruoste on vain yksi elämän pikanteista mausteista. Toinen mukava on home. Sain kuin sainkin rimpuiltua hattuhyllyn irti, ja alkuperäinen kun on, se on valmistettu jostain pahvinsorttisesta kuidusta ja päällystetty vinyylillä. Se kun on aikansa imenyt vettä, on se kehittänyt viihdykkeekseen myös vekkulin pienen (5x 5 senttiä) homekasvuston. Ei se toki siinä kauaa elele kun joutuu haistelemaan kuivaa talli-ilmaa (ja mua), mutta yäk kuitenkin. Kammottavat nuo kaiuttimet tuossa, niistä täytyy päästä eroon. Ovat kyllä laadukkaat, mutta pilaavat orkkiksen hyllyn. Se, joka tarjoutuu nykäisemään uuden vinyylin hattuhyllyn päälle saa vaivanpalkakseen nuo kajarit!




Että sellaisia ensimmäisiä vaurioita. Ehkä vähän pahempaa kuin ajattelin, mutta ei vielä katastrofaalista. Siihen voidaan päästä siinä kohtaa kun saan ulkopuolen listoituksen irti. Johon ajattelinkin näin blogitse kysellä luovia ajatuksia seuraavasti: Listoitus on kiinni mystisesti. Sen irroittamiseen tarvitaan Buickin Body service manualin mukaan erityinen työkalu, kuva ohessa. Sellaistahan ei tietenkään enää saa mistään, joten kuka keksii millä sen voisi korvata? Mikä tahansa kelpaa, työkalu, keittiöväline, ihan mikä vaan. Jos juolahtaa jotain mieleen, viestiä kommenttikenttään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti